SYLWESTER 2016/2017 w RESTAURACJI ESENCJA

Wino musujące o północy pod rozświetlonym niebem sztucznych ogni

W tę wyjątkową noc Szef kuchni poleca:

  • Przekąska serwowana

Łosoś marynowany w żubrówce z dresingiem z limonki

  • Dania na gorąco

Zupa z szyjek rakowych z grillowaną krewetką
Roladka z polędwiczki z musem orzechowym, podawana na puszystym puree z sosem w towarzystwie rukoli
Aksamitny dwukolorowy krem szpinakowo – serowy
Finezyjne gołąbki z kaczki w sosie kurkowym
Barszcz z drożdżowym pasztecikiem

  • Przekąski na zimno:

Mini ptysie faszerowane musem z wędzonych ryb
Śledzie z konfiturą cebulową
Roladki z łososia z bazyliowym pesto
Indyk w maladze
Boczek wędzony
Szynka staropolska
Karczek przekładany chrzanem

Rolada z kaczki z bakaliami
Roladki z bakłażana z mięsem mielonym
Parfait z wątróbki z dżemem morelowym na chrupiącej grzance
Szparagi w szynce parmeńskiej
Jajko faszerowane kawiorem
Tymbaliki w galaretce melisowej
Sałatka na liściach szpinaku z serem pleśniowym, orzechami i marynowaną gruszką
Sałatka z grillowanym indykiem

  • Słodki bufet:

Czekoladowa pancotta z granatem
Rożki z ciasta francuskiego z wiśniami
Mini ptysie
Sernik wiedeński
Ciasto z kruszonką ze śliwkami

  • Napoje zimne i gorące bez ograniczenia
  • Alkohol 0,7 l na parę

Cena 450 zł za parę

ZAPRASZAMY!